Χτυπάμε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη στο μίξερ. Ρίχνουμε το νερό και το ξύδι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε για 2'-3'. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε λίγο σπορέλαιο σε μία φόρμα κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 11:57
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 26508
Selenia
Για όσους δε μπορούν να στερηθούν τα γλυκά και τη σοκολάτα, ακόμα και για τις ημέρες της νηστείας αυτό το κέικ μας δίνει τη λύση!
1 ώρα και 10'
180 βαθμούς C

•
Υλικά |
3 κούπες φαρίνα
1 & 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
3 κ.σ. ξύδι
3 κ.γ. σόδα
1/3 κούπας κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 & 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
3 κ.σ. ξύδι
3 κ.γ. σόδα
1/3 κούπας κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή το βγάζουμε από το φούρνο. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε για να μη μας σπάσει. Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και τη ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Σχόλια
ευχαριστώ πολύ!! θα το δοκιμάσω
Καλησπέρα Rea,
Το ξύδι χρειάζεται για να κάνει αντίδραση με τη σόδα και να φουσκώσει το κέικ, επειδή δεν έχει αυγά. Δε φαίνεται όμως στη γεύση όταν ψηθεί, πιστεύω ότι καλύπτει τη γεύση το κακάο. Δεν πειράζει να βάλεις ελαιόλαδο, ίσως όμως να γίνει λίγο πιο βαρύ στη γεύση. Καλή επιτυχία!
να ρωτησω, το ξυδι ειναι απαραιτητο ή μπορουμε να το παραλείψουμε??
επίσης, αντι για σπορελαιο γινεται να βαλω ελαιολαδο ή δεν θα βγει το ιδιο καλο??
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.