Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και το αλάτι σε ένα μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ. Τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 15’-178’ ή μέχρι να ροδίσουν.
Νηστίσιμα αλμυρά μπισκοτάκια
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 11:12
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 17792
Selenia
Αφράτα αλμυρά μπισκοτάκια, γίνονται εύκολα με λίγα υλικά και είναι και νηστίσιμα!!!
30-40 μπισκοτάκια
15'-18'
180 βαθμούς C

• • • •
Υλικά |
4 κούπες φαρίνα
1 κούπα σπορέλαιο
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κούπα νερό
Σουσάμι
1 κούπα σπορέλαιο
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κούπα νερό
Σουσάμι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το νερό. Μπορούμε να τα κάνουμε και μακρόστενα σαν κριτσίνια. Επίσης μπορούμε να τους προσθέσουμε ρίγανη ή κάποιο άλλο μυρωδικό.
Διαβάστε Περισσότερα...