Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με το χυμό για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Κατόπιν, ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς C. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας. Ψήνουμε για 17'-22' ή μέχρι να ροδίσουν τα κουλουράκια μας.
Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκάλι
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 23:08
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 22649
Selenia
Νηστίσιμα κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι!! Γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι πολύ γευστικά και αφράτα!!
30-35 τμχ.
17'-22'
170-180 βαθμούς C
• • • • • • •
Υλικά |
3 & 1/4 της κούπας αλεύρι μαλακό
2 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
3/4 της κούπας λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
2/3 της κούπας χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
2 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
3/4 της κούπας λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
2/3 της κούπας χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε αλεύρι. Δεν πρέπει να παραζυμωθεί η ζύμη μας, για να είναι αφράτα τα κουλουράκια. Αφήνουμε λίγη απόσταση ανάμεσα στα κουλουράκια μας, στο ταψί, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές, κατά προτίμηση μεταλλικό, κουτί.
Σχόλια
Σε μια αλλη εκδοχη αντι για 2κ 1/4 αλευρι εβαλα 2αλευρι κ 1/4κακαο κ εκοψα λιγο απο το χυμο κ προσθεσα λικερ,πολυ καλα κ αυτα.
Θα δοκιμασω τα ιδια με λεμονι κ θα σας πω.
Τώρα είδα το σχόλιό σου, κρίμα που σου κάηκαν . Τα συγκεκριμένα κουλουράκια δεν τα έχω φτιάξει ποτέ με κουπ πατ, τα πλάθω σε μπαλάκια όσο ένα καρύδι περίπου. Μάλλον επειδή ήταν πολύ λεπτά σου άρπαξαν, αν θέλεις να τα κάνεις λεπτά θα πρέπει να τα φτιάξεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία, την επόμενη φορά. Δοκίμασε στους 150-160 βαθμούς.
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.