Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5'-10' σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα και τη βανίλια.
Βάζουμε το λάδι σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα ξύλινη, έως ότου να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς και όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από το πίσω μέρος ενός κουταλιού είναι έτοιμος.
Τον βάζουμε σε φόρμα και σερβίρουμε, αφού κρυώσει.
Βάζουμε το λάδι σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα ξύλινη, έως ότου να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς και όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από το πίσω μέρος ενός κουταλιού είναι έτοιμος.
Τον βάζουμε σε φόρμα και σερβίρουμε, αφού κρυώσει.
Διαβάστε Περισσότερα...