Χαλβάς με καρύδα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 14:28
Γράφτηκε από τον/την Άννη
Εμφανίσεις: 6810
Άννη

Για τους λάτρεις της καρύδας... και στον χαλβά!

nophoto
 Υλικά 
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι καρύδα

Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 βανίλια
 Εκτέλεση 
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5'-10' σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα και τη βανίλια.
Βάζουμε το λάδι σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα ξύλινη, έως ότου να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς και όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από το πίσω μέρος ενός κουταλιού είναι έτοιμος.
Τον βάζουμε σε φόρμα και σερβίρουμε, αφού κρυώσει.

 Μικρά μυστικά 
Προαιρετικά, αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.