Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε τη βανίλια. Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και την πορτοκαλάδα στην οποία έχουμε προσθέσει τη σόδα ή την αμμωνία.
Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Αλείφουμε ένα ταψί 28 εκ. με λίγο λάδι, στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε και τη λαδόκολλα ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170-180 βαθμούς C για 50'-60'. Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο την ξεφορμάρουμε όσο είναι ζεστή, ώστε να μην κολλήσει στο ταψί.
Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Αλείφουμε ένα ταψί 28 εκ. με λίγο λάδι, στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε και τη λαδόκολλα ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170-180 βαθμούς C για 50'-60'. Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο την ξεφορμάρουμε όσο είναι ζεστή, ώστε να μην κολλήσει στο ταψί.
Διαβάστε Περισσότερα...