Νηστίσιμα Pancakes

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 25
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 00:25
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 71265
Selenia

Pancakes, χωρίς αβγά και γάλα! Μία εύκολη πρόταση για το πρωινό μας, γευστική και κυρίως νηστίσιμη!

nististima-pankeik
10-12 pancakes
2'-4' από κάθε πλευρά
 Υλικά 
Ζύμη:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. ζάχαρη
4 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη & λίγη ακόμη για το τηγάνι
1 & 1/2 της κούπας νερό & 4 κ.σ. ακόμη
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και το νερό και τα χτυπάμε, να ενωθούν καλά. Ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι. Δε χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι. Βάζουμε λίγη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Για κάθε pancake ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι.
Όταν βγάλουν φουσκάλες από την πάνω πλευρά και ροδίσουν από κάτω, τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη. Θέλουν περίπου 2'-4' από κάθε πλευρά.

 Μικρά μυστικά 
Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο στη ζύμη. Αν το τηγάνι μας είναι αντικολλητικό, μάλλον θα χρειαστεί να ρίξουμε μαργαρίνη μόνο για τα πρώτα pancake μας. Τα σερβίρουμε ζεστά με μέλι και κανέλα ή μαρμελάδα.