Νηστίσιμη Τάρτα Φράουλα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 23:11
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 13564
Selenia

Μία ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες, πολύ νόστιμη και νηστίσιμη!!

nophoto
1 φόρμα 24-25 εκ.
20’-25’
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Υλικά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 της κούπας μαργαρίνη παγωμένη
3 κ.σ. ζάχαρη
3-5 κ.σ. νερό
Λίγο αλάτι

Γέμιση:
Φράουλες
Μαρμελάδα φράουλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια.Τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρύο νερό (όσο χρειαστεί) και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενωθεί η ζύμη μας. Σκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20'-30'. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη σε διάμετρο 24-25 εκ. και πάχος 1-2 εκ.
Αλείφουμε με μαργαρίνη την ταρτίερα ή το ταψί μας και απλώνουμε πάνω τη ζύμη φροντίζοντας να πάει και στα τοιχώματα.Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πηρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20'-25' ή μέχρι να ψηθεί η τάρτα μας.
Αφού κρυώσει η τάρτα μας την αλείφουμε με μία στρώση από μαρμελάδα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση.Στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπορέλαιο αντί για μαργαρίνη. Αν δεν τη θέλουμε νηστίσιμη, την τάρτα, μπορούμε αντί για μαρμελάδα να βάλουμε σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής και μετά να βάλουμε τις φράουλες.