Λαδοκούλουρα Νηστίσιμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 22:55
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11452
Selenia

Μυρωδάτα κουλουράκια, αφράτα και πεντανόστιμα!! Είναι πολύ γευστικά και νηστίσιμα!

ladokouloura-nistisima
20'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
750 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη
180 ml νερό ζεστό
330 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 σφηνάκι κονιάκ
Σουσάμι (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Το προσθέτουμε στο μείγμα μας και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, όσο σηκώσει, και ζυμώνουμε απαλά. Όταν η ζύμη δέσει αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή ελαφρά λαδωμένο. Τα βρέχουμε από πάνω με ένα πινέλο που το βουτάμε στο νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 20' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κουλούρια και να ψηθούν. Όταν βγουν από το φούρνο τα βάζουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να βάλουμε και σπορέλαιο αντί για ελαιόλαδο. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.