Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ ή ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50'-60'. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κέικ νηστίσμο
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 16:54
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 12770
Selenia
Ένα νόστιμο νηστίσιμο κέικ με άρωμα πορτοκάλι που περιέχει σταφίδες και καρύδια!!
1 φόρμα κέικ ή 1 στρογγυλό ταψί
50'-60'
180 βαθμούς C

• • • • • •
Υλικά |
430 γρ. φαρίνα
1 & 1/2 φλ.τσ. πορτοκάλι χυμό
Ξύσμα πορτοκάλι
1 φλ.τσ. ζάχαρη
3/4 φλ.τσ. λάδι
1/2 φλ.τσ. κονιάκ
1 βανίλια
1/2 φλ.τσ. σταφίδες (προαιρετικά)
1/2 φλ.τσ. καρύδι χοντροκομμένο (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
1 & 1/2 φλ.τσ. πορτοκάλι χυμό
Ξύσμα πορτοκάλι
1 φλ.τσ. ζάχαρη
3/4 φλ.τσ. λάδι
1/2 φλ.τσ. κονιάκ
1 βανίλια
1/2 φλ.τσ. σταφίδες (προαιρετικά)
1/2 φλ.τσ. καρύδι χοντροκομμένο (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Καλύτερα να βάλουμε σπορέλαιο γιατί με ελαιόλαδο γίνεται λίγο πιο βαριά η γεύση του. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1 κ.γ. κανέλα και 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο το τρυπάμε στο κέντρο με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι ψημένο.
Διαβάστε Περισσότερα...