Χτυπάμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5'-6'. Προσθέτουμε το νερό και τον διαλυμένο στο νερό νες καφέ. Κατόπιν ρίχνουμε το ξύδι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λαδώνουμε καλά με μαργαρίνη ή σπορέλαιο μια φόρμα κέικ και κατόπιν αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 50' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
Νηστίσιμο Σοκολατένιο Κέικ
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 15:51
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 13785
Selenia
Ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα που δεν είναι νηστίσιμα!
1 φόρμα κέικ
50'
180 βαθμούς C
• • • • • • • • •
Υλικά |
3/4 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κ.γ. νες καφέ (διαλυμένο σε 1/3 της κούπας χλιαρό νερό)
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
375 γρ. φαρίνα
1/3 κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κ.γ. νες καφέ (διαλυμένο σε 1/3 της κούπας χλιαρό νερό)
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
375 γρ. φαρίνα
1/3 κούπας κακάο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Πρέπει οπωσδήποτε να αλευρώσουμε τη φόρμα ή το ταψί μας γιατί αλλιώς το κέικ δεν ξεκολλάει σωστά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπάμε στο κέντρο του με οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.