Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε λίγες λίγες τις νιφάδες πατάτας ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα. Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη (ή ρίχνουμε το λάδι), στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε το μάτι, προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο.
"Μπεσαμέλ" νηστίσιμη
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 23:04
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 15387
Selenia
Μία νηστίσιμη μπεσαμέλ που την είχε βρει η γιαγιά μου από ένα βιβλίο με νηστίσιμες συνταγές, πολλά χρόνια πριν. Δοκιμάστε την!!
• • • • • • • •
Υλικά |
3/4 της κούπας αλεύρι
1/2 κούπα μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
5 κούπες νερό βραστό
3/4 της κούπας πουρέ πατάτας σε νιφάδες
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
5 κούπες νερό βραστό
3/4 της κούπας πουρέ πατάτας σε νιφάδες
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυγοδάρτη στο ανακάτεμα για να μην κάνει σβόλους. Αν χρησιμοποιήσουμε τη μπεσαμέλ για ογκρατέν μπορούτε να βάλουμε το νερό από τα μακαρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα...