"Μπεσαμέλ" νηστίσιμη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 23:04
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11834
Selenia

Μία νηστίσιμη μπεσαμέλ που την είχε βρει η γιαγιά μου από ένα βιβλίο με νηστίσιμες συνταγές, πολλά χρόνια πριν. Δοκιμάστε την!!

nophoto
 Υλικά 
3/4 της κούπας αλεύρι
1/2 κούπα μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
5 κούπες νερό βραστό
3/4 της κούπας πουρέ πατάτας σε νιφάδες
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε λίγες λίγες τις νιφάδες πατάτας ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα. Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη (ή ρίχνουμε το λάδι), στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε το μάτι, προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυγοδάρτη στο ανακάτεμα για να μην κάνει σβόλους. Αν χρησιμοποιήσουμε τη μπεσαμέλ για ογκρατέν μπορούτε να βάλουμε το νερό από τα μακαρόνια.