Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε το χυμό, τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν.
Αλείφουμε με ταχίνι 1 ταψάκι με 12 θήκες για μάφιν ή 12 φορμάκια για κεκάκια. Μοιράζουμε το μείγμα του μάφιν στις θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35'-40' ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα βγάζουμε από τις θήκες τους.
Αλείφουμε με ταχίνι 1 ταψάκι με 12 θήκες για μάφιν ή 12 φορμάκια για κεκάκια. Μοιράζουμε το μείγμα του μάφιν στις θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35'-40' ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα βγάζουμε από τις θήκες τους.
Διαβάστε Περισσότερα...