Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη, τους βάζουμε λίγο αλάτι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε για 30’-45’ και στη συνέχεια τα στίβουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε κεφτεδάκια πλακέ (σα μικρά μπιφτέκια) και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στον αέρα για 30’-40΄ ή μέχρι να ροδίσουν. Ίσως χρειαστεί να τα γυρίσουμε και να τα ψήσουμε για ακόμη 5’-6’από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και εκεί.
Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 16:54
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 35883
Selenia
Νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες, χωρίς τις επιπλέον θερμίδες από το τηγάνισμα!!!
25-30 τμχ
45'
30'-40'
180 βαθμούς C
![](/images/icon-tags.gif)
• • • •
Υλικά |
7-8 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 αβγό
1 φλ.τσ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
1/2 φλ.τσ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3/4 φλ.τσ. φέτα λιωμένη με το πηρούνι
1/4 φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Δυόσμος
1 κρεμμύδι
1 αβγό
1 φλ.τσ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
1/2 φλ.τσ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3/4 φλ.τσ. φέτα λιωμένη με το πηρούνι
1/4 φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Δυόσμος
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο αλεύρι ή γαλέτα, αυτό το καταλαβαίνουμε από το αν πλάθονται εύκολα τα κεφτεδάκια μας και δεν κολλάνε στα χέρια μας.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.