Βάζουμε το ψωμί σε νερό και όταν βραχεί καλά, αφαιρούμε την κόρα και το στύβουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά. Αν το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφιχτό προσθέτουμε αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη. Βάζουμε το μπολ κλειστό στο ψυγείο για 30'-1 ώρα. Κατόπιν πλάθουμε κεφτέδες και τους κυλάμε στο αλεύρι. Τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι που έχει κάψει. Είναι πιο νόστιμοι ζεστοί, αλλά τρώγονται και κρύοι.
Νηστίσιμοι ταραμοκεφτέδες
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 20:23
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 10968
Selenia
Κεφτέδες από ταραμά με αρωματικά μυρωδικά!! Νόστιμοι και κυρίως νηστίσιμοι!!
4-6 μερίδες

• • •
Υλικά |
100 γρ. ταραμά
1-2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
4-5 κ.σ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το πασπάλισμα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1-2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
4-5 κ.σ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το πασπάλισμα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αλάτι δε βάζουμε πολύ για να μη γίνει αλμυρό λόγω του ταραμά. Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νεράκι χλιαρό. Όταν τους βγάζουμε από το τηγάνι, τους βάζουμε σε πιατέλα που έχει πάνω χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει τα λάδια.
Διαβάστε Περισσότερα...