Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τις λιώνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι, το γάλα, το ζαμπόν, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με το πεκορίνο. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια ή 1 θήκη για μάφιν και πασπαλίζουμε το καθένα με το μισό μείγμα με τη γαλέτα. Μοιράζουμε το μείγμα της πατάτας στα φορμάκια και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γαλέτα. Μοιράζουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ψηθούν
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με το πεκορίνο. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια ή 1 θήκη για μάφιν και πασπαλίζουμε το καθένα με το μισό μείγμα με τη γαλέτα. Μοιράζουμε το μείγμα της πατάτας στα φορμάκια και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γαλέτα. Μοιράζουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ψηθούν
Διαβάστε Περισσότερα...