Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει, βράζουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να αφρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το κρεμμύδι, τη σάλτσα, τα καρότα, το αλάτι, το μαιντανό και το σέλινο και την πιπεριά. Τα βράζουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το λάδι. Όταν μαλακώσουν σε 1 ώρα περίπου και μείνουν με όση σάλτσα μας αρέσει είναι έτοιμα.