Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι με τη μαργαρίνη (μέχρι να λίωσει). Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή που να μπορούμε να την πλάσουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. Κόβουμε σε ότι σχήματα θέλουμε με κουπ πατ. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα και τα αλλείφουμε με το αβγό. Πασπαλίζουμε πάνω το σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 18'-22' μέχρι να ροδίσουν.
Αλμυρά μπισκότα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Πίτες
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 14:12
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 13598
Selenia
Αλμυρά μπισκοτάκια με τυρί, γίνονται εύκολα, γρήγορα και θα σας ενθουσιάσουν!
40-50 μικρά μπισκοτάκια
18'-22' (ανάλογα το μέγεθος)
180 βαθμούς C
• • • •
Υλικά |
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαργαρίνη
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό χτυπημένο (για άλλειμα)
Σουσάμι (για πασπάλισμα)
1/2 κούπα μαργαρίνη
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό χτυπημένο (για άλλειμα)
Σουσάμι (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Τα φυλάμε σε μεταλλικό μπολ. Μπορούμε να τα πλάσουμε και με τα χέρια μας αντί για κουπ πατ σε ότι σχήμα θέλουμε. Ακόμη μπορούμε να τα πλάσουμε μακρόστενα σαν κριτσίνια.
Διαβάστε Περισσότερα...