Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτα και απλώνουμε πάνω το φύλλο της σφολιάτας. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια που περισσεύουν (έτσι ώστε να γίνει η ζύμη στρογγυλή). Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον και τα απλώνουμε πάνω στη τάρτα μας. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και κατόπιν ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα αβγά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, για περίπου 35'-40' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας μας.
Κις Λορέν με μπέικον και ζαμπόν
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Πίτες
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 23:00
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 17637
Selenia
Μια εύκολη αλλά πολύ νόστιμη, κις λορέν με ζαμπόν, μπέικον και κρέμα γάλακτος!!!
1 τάρτα
35'-40'
200 βαθμούς C
• • •
Υλικά |
1 φύλλο σφολιάτας
3 αβγά
100 γρ. ζαμπόν
100 γρ. μπέικον
200 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 & 1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
3 αβγά
100 γρ. ζαμπόν
100 γρ. μπέικον
200 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 & 1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο στη γέμισή μας. Η τάρτα μας είναι έτοιμη όταν βάλουμε στο κέντρο της ένα μαχαίρι και βγαίνει καθαρό. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...