Γέμιση: Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι, ρίχνουμε πιπέρι και προσθέτουμε το γάλα (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σχετικά πηχτή γέμιση).
Ζύμη:Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το σπορέλαιο, το ξύδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αβγό, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε, ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 25'-30' μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. και με ένα φλυτζάνι ή ένα κουπ πατ κόβουμε κύκλους.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε πιτάκι και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τα πατάμε στις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο και τα αλείφουμε από πάνω με γάλα.
Τα βάζουμε σε ταψία με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 160 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας.
Ζύμη:Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το σπορέλαιο, το ξύδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αβγό, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε, ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 25'-30' μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. και με ένα φλυτζάνι ή ένα κουπ πατ κόβουμε κύκλους.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε πιτάκι και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τα πατάμε στις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο και τα αλείφουμε από πάνω με γάλα.
Τα βάζουμε σε ταψία με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 160 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας.
Διαβάστε Περισσότερα...