Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βράζουμε για 18'-22' ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κ.σ. νερό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3'-5', να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλατοπίπερο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα τυριά, τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Βάζουμε τη γέμιση στο 1/3 από τη σφολιάτα, από τη μακριά πλευρά της, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από τις άκρες. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό και το τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πηρούνι.
Αλείφουμε το ρολό από πάνω με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 35'-45' ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η σφολιάτα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βράζουμε για 18'-22' ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κ.σ. νερό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3'-5', να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλατοπίπερο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα τυριά, τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Βάζουμε τη γέμιση στο 1/3 από τη σφολιάτα, από τη μακριά πλευρά της, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από τις άκρες. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό και το τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πηρούνι.
Αλείφουμε το ρολό από πάνω με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 35'-45' ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η σφολιάτα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε φέτες.
Διαβάστε Περισσότερα...