Εύκολη Γευστική Τυρόπιτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 24
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πίτες
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 23:34
Γράφτηκε από τον/την Andriana
Εμφανίσεις: 40546
Andriana

Τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα, εύκολη στην παρασκευή της, που όμως γίνεται πολύ νόστιμη!

eykoli-tyropita
1 ταψί φούρνου
50'-60'
180-190 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες ή 10 φύλλα σπιτικά
300 γρ. φέτα
300 γρ. μυζήθρα
2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
1/3 της κούπας γάλα
Πιπέρι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. αλεύρι (κίτρινο ή σκληρό κατά προτίμηση)
1/3 της κούπας νερό
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πηρούνι. Ρίχνουμε τη μυζήθρα, το πιπέρι, τα αβγά και το γάλα. Ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα τα υλικά της γέμισης μας και τη μοιράζουμε στα τρία.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί φούρνου ή ένα στρογγυλό ταψί για πίτες. Βάζουμε στον πάτο 4 φύλλα που τα έχουμε λαδώσει, ελαφρά σουρωμένα. Απλώνουμε πάνω το ένα μέρος της γέμισης και βάζουμε από πάνω ένα φύλλο, σουρώνοντας το. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε από πάνω το δεύτερο μέρος της γέμισης. Καλύπτουμε με ένα φύλλο ακόμη, σουρώνοντας το και αυτό. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε το τελευταίο μέρος της γέμισης. Σκεπάζουμε από πάνω με 4 φύλλα που τα σουρώνουμε ένα ένα και τα αλείφουμε κατόπιν με λάδι. Χαράζουμε την πίτα και φτιάχνουμε ένα χυλό με το αλεύρι και το νερό. Αλείφουμε με ένα πινέλο το χυλό πάνω στο τελευταίο φύλλο της πίτας μας και ραντίζουμε από πάνω με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για 50'-60' ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας στην πάνω μεριά και να ψηθούν τα φύλλα από την κάτω.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να βάλουμε μόνο τα τυριά στη γέμιση, γίνεται εξίσου ωραία. Επίσης μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με τριμμένο κασέρι και να κάνουμε κασερόπιτα.