Τραγανή Τυρόπιτα με Καταΐφι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 14
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πίτες
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 09:12
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 21674
Selenia

Μια πολύ εύκολη και γευστική πίτα που φτιάχνεται με τυριά και καταΐφι και γίνεται πολύ τραγανή!!

nophoto
1 ταψί
30'-40'
190-200 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο καταΐφι
300 γρ. φέτα, τριμμένη
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
4 αυγά
500 ml γάλα
150 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε τα τυριά και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και μοιράζουμε το καταΐφι στα δύο. Απλώνουμε το μισό με τα χέρια μας πάνω στο ταψί και σκεπάζουμε το άλλο μισό με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών και καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο καταΐφι. Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στο καταΐφι. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το ρίχνουμε και αυτό λίγο-λίγο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς C για 30'-40' ή μέχρι να ροδίσει.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο μαζί με τα τυριά. Για να παραμείνει τραγανή η πίτα καλό είναι να μην την σκεπάσουμε.