Τυρόπιτες με σφολιάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πίτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 19:59
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 18401
Selenia

Κουλούρια σφολιάτας με γέμιση τυριών, μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή

P6240325
16 τυρόπιτες
40'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
350 γρ. φέτα
150 γρ. κασέρι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. σουσάμι
1 Αβγό & 1 κ.σ. νερό για άλλειμα
 Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά και ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και στη συνέχεια κάθετα στη μέση. Μοιράζουμε τη γέμιση στα κομμάτια της ζύμης, αλείφουμε κάθε κομμάτι με γύρω γύρω με λίγο νερό και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγαλύτερη πλευρά. Πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι για να κολλήσουν και κατόπιν τις βρέχουμε και τις ενώνουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν στρογγυλές τυρόπιτες σαν κουλούρι.
Χτυπάμε το αβγό με το νερό και αλείφουμε τις τυρόπιτες, κατόπιν πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40' στους 180 βαθμούς C

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε και 2 αβγά. Μπορούμε να να αλλάξουμε τις αναλογίες ή να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά όπως τσένταρ και ρεγκάτο.