Κοτόπουλο με μακαρόνια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 00:13
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6812
Selenia

Νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και κόκκινο πιπέρι. Συνδυάζεται με χοντρά μακαρόνια και γιαούρτι!!

kotopoylo-makaronia2
4-6 μερίδες
1 ώρα και 40’
 Υλικά 
1 κοτόπουλο μεγάλο (σε μερίδες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
600-700 γρ. ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κόκκινο πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (500 γρ.)
4 κ.σ. βούτυρο
4-5 κ.σ. γιαούρτι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
 Εκτέλεση 
Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό (να καλύπτεται σχεδόν το κοτόπουλο) και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα και 20’. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε από πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι και το βράζουμε για 2’-3’ ακόμη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά (σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο) και τα σουρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και περιχύνουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάει παντού. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να ρίξουμε και λίγα κομμάτια τυριού και λίγο φρέσκο βασιλικό από πάνω.