Σε ένα μπολ βάζουμε το ξίδι, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, τη σόγια, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 1/2 φλ.τσ. από τη μαρινάδα και το βάζουμε στο ψυγείο, μοιράζουμε την υπόλοιπη σε δύο σακούλες ψυγείου. Βάζουμε στη μια τσάντα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα μισά από τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και στην άλλη το λουκάνικο με τα υπόλοιπα. Κλείνουμε καλά τις σακούλες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Παίρνουμε 15-20 καλαμάκια για σουμβλάκια και τους περνάμε κομμάτια κοτόπουλο, λαχανικών και λουκάνικου εναλλάξ. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα 15'-25' ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στο γκρίλ πάνω σε λαδωμένη σχάρα, μέσα σε ταψί. Τα γυρίζουμε συχνά και τα περιχύνουμε κατά διαστήματα με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.
Παίρνουμε 15-20 καλαμάκια για σουμβλάκια και τους περνάμε κομμάτια κοτόπουλο, λαχανικών και λουκάνικου εναλλάξ. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα 15'-25' ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στο γκρίλ πάνω σε λαδωμένη σχάρα, μέσα σε ταψί. Τα γυρίζουμε συχνά και τα περιχύνουμε κατά διαστήματα με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.
Διαβάστε Περισσότερα...