Κοτόπουλο Κοκκινιστό στη Γάστρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 23:59
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 12345
Selenia

Γευστικό και ζουμερό κοτόπουλο στη γάστρα με πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και λιωμένο κεφαλοτύρι!!

nophoto
6 μερίδες
1 ώρα και 30' περίπου
180 βαθμούς C
 Υλικά 
4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κούπα χυμό ντομάτας
2 πιπεριές, σε ροδέλες
200 γρ. κεφαλοτύρι, σε μικρά κομματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριες και ανακατεύουμε απαλά για 1'-2'. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπίπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 6'-8' ακόμη.
Κατόπιν τα ρίχνουμε όλα μέσα στη γάστρα και ρίχνουμε από πάνω το χυμό ντομάτας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα. Στη συνέχεια βγάζουμε το καπάκι και πασπαλίζουμε από πάνω με τα κομματάκια του τυριού. Ψήνουμε για 10'-15' ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρεται ζεστό. Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανιτές.