Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από την πέτσα του και τον πλένουμε. Τον βάζουμε σε μία λεκάνη με αρκετό νερό (να τον σκεπάζει). Θα πρέπει να μείνει στο νερό για 24 ώρες για να ξαλμυρίσει και να φουσκώσει. θα πρέπει να αλλάξουμε νερό και να βάλουμε καθαρό αρκετές φορές*. Στη συνέχεια τον στραγγίζουμε (να φύγουν όλα τα νερά του) και αφού του αφαιρέσουμε τα κόκκαλα, τον κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά για το κουρκούτι (το νερό το προσθέτουμε λίγο-λίγο, όσο χρειαστεί) και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν αρκετά πηχτό χυλό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την πιπεριά και το πιπέρι. Ενώνουμε το μείγμα του μπακαλιάρου με το κουρκούτι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μας για 4'-5', μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά για το κουρκούτι (το νερό το προσθέτουμε λίγο-λίγο, όσο χρειαστεί) και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν αρκετά πηχτό χυλό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την πιπεριά και το πιπέρι. Ενώνουμε το μείγμα του μπακαλιάρου με το κουρκούτι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μας για 4'-5', μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Διαβάστε Περισσότερα...