Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά, το σοτάρουμε για 4'-5'. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον άνηθο και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί, για να καλύπτονται τα καλαμάρια. Βράζουμε για 30'-40' ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και πήξει η σάλτσα τους.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Πρέπει να είναι al dente. Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τους προσθέτουμε το μείγμα με τα καλαμαράκια. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 2'-3', στο μάτι σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Πρέπει να είναι al dente. Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τους προσθέτουμε το μείγμα με τα καλαμαράκια. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 2'-3', στο μάτι σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.
Διαβάστε Περισσότερα...