Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό σε χαμηλή θερμοκρασία. Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10’. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε 1/2 κούπα από το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό (ρίχνοντας 1/2 κούπα κάθε φορά) ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε για 20’ έως 25’ μέχρι το ριζότο γίνει κρεμώδες και το ρύζι να κρατάει λίγο. Πέντε λεπτά περίπου, προτού να είναι έτοιμο το ριζότο, προσθέτουμε 1 & 1/2 κούπα από τις ντομάτες. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο (1 κ.σ.) το πεκορίνο και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε ζωηρά για περίπου 30”, μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Το σερβίρουμε με μία κουτάλα σε πιάτα σούπας και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες και λίγο φρέσκο βασιλικό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό σε χαμηλή θερμοκρασία. Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10’. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε 1/2 κούπα από το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό (ρίχνοντας 1/2 κούπα κάθε φορά) ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε για 20’ έως 25’ μέχρι το ριζότο γίνει κρεμώδες και το ρύζι να κρατάει λίγο. Πέντε λεπτά περίπου, προτού να είναι έτοιμο το ριζότο, προσθέτουμε 1 & 1/2 κούπα από τις ντομάτες. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο (1 κ.σ.) το πεκορίνο και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε ζωηρά για περίπου 30”, μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Το σερβίρουμε με μία κουτάλα σε πιάτα σούπας και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες και λίγο φρέσκο βασιλικό.
Διαβάστε Περισσότερα...