Βάζουμε το ψωμί σε νερό μέχρι να μουσκέψει καλά, αφαιρούμε την κόρα και το στύβουμε μέχρι να φύγουν όλα τα νερά. Βάζουμε τον ταραμά στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με λίγο από το λάδι και το χτυπάμε, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν ενωθούν καλά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι και το λεμόνι εναλλάξ, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι (αν βάλουμε) και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία πηχτή και λεία κρέμα.
Ταραμοσαλάτα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σαλάτες
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 18:54
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 14671
Selenia
Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, φτιάξτε τη για να συνοδεύσει το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας!!
περίπου 3 φλ.τσ. ταραμάς
• • • •
Υλικά |
200 γρ. ταραμάς
200 γρ. ψίχα ψωμιού (7-8 φέτες)
2 φλ.τσ. λάδι
2-3 λεμόνια σε χυμό
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο (προαιρετικά)
Ελιές για γαρνίρισμα
200 γρ. ψίχα ψωμιού (7-8 φέτες)
2 φλ.τσ. λάδι
2-3 λεμόνια σε χυμό
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο (προαιρετικά)
Ελιές για γαρνίρισμα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Τη σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ελιές. Διατηρείται, καλά κλεισμένη στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Μπορούμε να χτυπήσουμε τα υλικά και σε γουδί, αν διαθέτουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...