Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσουν ελαφρά. Κατόπιν ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Όσο παγώνει θα πήζει.
Άσπρη σάλτσα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012 00:49
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 5842
Selenia
Μία σάλτσα με κρέμα γάλακτος και τυρί για πίτσα ή αλμυρές κρέπες

• •
Υλικά |
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
3/4 της κούπας πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
3/4 της κούπας πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή μπορούμε να της προσθέσουμε λίγο αλεύρι (στη μύτη του κουταλιού) ανακατεμένο με νερό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι εντάξει όταν στάζει αργά από ένα κουτάλι.
Διαβάστε Περισσότερα...