Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το βρέχουμε, μέχρι να μουλιάσει. Κατόπιν, αφαιρούμε την κόρα του και το στίβουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, το σκόρδο, το ξύδι και το αλάτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει λείο το μείγμα μας.
Σκορδαλιά με Ψωμί
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 15:56
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 29996
Selenia
Νόστιμη σκορδαλιά με ψωμί, φτιάξτε την για να συνοδέψετε τον μπακαλιάρο σας την 25η Μαρτίου!!
5-6 μερίδες
• • • • • •
Υλικά |
4-5 σκελίδες σκόρδο
4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
1/4 κ.γ. αλάτι
4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Δεν πρέπει να παραχτυπήσουμε το μείγμα μας, αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Αν θέλουμε τα χτυπάμε στο γουδί. Το σερβίρουμε με μπακαλιάρο. Μπορούμε να προσθέσουμε και καρύδια στην σκορδαλιά μας,στην περίπτωση αυτή αφαιρούμε 1 φέτα ψωμί και προσθέτουμε 5-6 κ.σ. καρύδια τριμμένα.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.