Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και το ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το ανακατεύουμε για να ενωθεί με τη μπεσαμέλ μας.
Μπεσαμέλ
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 10:04
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 9609
Selenia
Μια νόστιμη μπεσαμέλ που γίνεται εύκολα!!
καλύπτει 1 ταψί φούρνου

• • • • •
Υλικά |
4 κούπες γάλα (χλιαρό)
9 κ.σ. αλεύρι
9 κ.σ. βούτυρο
1 αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
9 κ.σ. αλεύρι
9 κ.σ. βούτυρο
1 αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Εγώ όταν ρίχνω το γάλα το ανακατεύω με τον αβγοδάρτη και έτσι δεν κάνει ποτέ σβόλους. Αν χρησιμοποιήσετε τη μπεσαμέλ για παστίτσιο μπορείτε να βάλετε γάλα εβαπορέ και να το αραιώσετε με το νερό από τα μακαρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα...