Μαγιονέζα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 12:20
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5394
Selenia

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μαγιονέζα

mayoneza
 Υλικά 
2 κρόκοι αβγού
1/2 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. μουστάρδα
150 ml ελαιόλαδο
150 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τους κρόκους, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε ρίχνουμε και διάφορα μυρωδικά. Οι κρόκοι μπορεί να είναι και βρασμένοι. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην κόψει η μαγιονέζα.
Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.