Καθαρίζουμε τις πατάτες το κρεμμύδι και το καρότο, τα κόβουμε και τα βάζουμε μαζί με το σέλινο και το πράσο σε μία κατσαρόλα με τα 8 φλ.τσ. νερό. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε για 50'.
Παράλληλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι για 5'-7' μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Όταν οι πατάτες και τα άλλα λαχανικά είναι έτοιμα κρατάμε το καρότο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια για να γαρνίρουμε στο τέλος τη σούπα. Στραγγίζουμε τα υπόλοιπα και τα λιώνουμε μαζί με τα μανιτάρια στο μούλτι ή σε μύλο. Ξαναρίχνουμε τα λιωμένα λαχανικά στο ζουμί που τα βράσαμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε και το αλεύρι. Όταν καβουρδιστεί λίγο το ρίχνουμε και αυτό στη σούπα μας μαζί με το μαινανό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτία για 5'-7' και κατόπιν σερβίρουμε γαρνίροντας με το καρότο.
Παράλληλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι για 5'-7' μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Όταν οι πατάτες και τα άλλα λαχανικά είναι έτοιμα κρατάμε το καρότο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια για να γαρνίρουμε στο τέλος τη σούπα. Στραγγίζουμε τα υπόλοιπα και τα λιώνουμε μαζί με τα μανιτάρια στο μούλτι ή σε μύλο. Ξαναρίχνουμε τα λιωμένα λαχανικά στο ζουμί που τα βράσαμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε και το αλεύρι. Όταν καβουρδιστεί λίγο το ρίχνουμε και αυτό στη σούπα μας μαζί με το μαινανό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτία για 5'-7' και κατόπιν σερβίρουμε γαρνίροντας με το καρότο.
Διαβάστε Περισσότερα...