Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Το βράζουμε, ενώ κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει. Ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι, το λεμόνι και το αβγό) και τα βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο. Όταν μαλακώσει βγάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το ζουμί να βράσει. Στη συνέχεια όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, το σκεπάζουμε και το βράζουμε για περίπου 20' σε μέτρια θερμοκρασία.
Αβγολέμονο: Χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το ζωμό της σούπας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς και το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως (για να μη μας βράσει το αβγό).
Τη σερβίρουμε ζεστή αφού τη γαρνίρουμε με το κοτόπουλο που το έχουμε ξεκοκαλίσει και το καρότο κομμένο σε ροδέλες.
Αβγολέμονο: Χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το ζωμό της σούπας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς και το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως (για να μη μας βράσει το αβγό).
Τη σερβίρουμε ζεστή αφού τη γαρνίρουμε με το κοτόπουλο που το έχουμε ξεκοκαλίσει και το καρότο κομμένο σε ροδέλες.
Διαβάστε Περισσότερα...