Βράζουμε τις πένες 2' λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας τους. Σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα τριμμένα τυριά, την πιπεριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας δυνατά συνεχώς για να μη μας σβολιάσει. Μόλις πήξει ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε το αβγό ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί στην μπεσαμέλ μας.
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στις πένες και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς C για 35'-40' ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από πάνω η μπεσαμέλ.
Μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας δυνατά συνεχώς για να μη μας σβολιάσει. Μόλις πήξει ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε το αβγό ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί στην μπεσαμέλ μας.
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στις πένες και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς C για 35'-40' ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από πάνω η μπεσαμέλ.
Διαβάστε Περισσότερα...