Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Παστίτσιο με κιμά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Το κλασσικό και αγαπημένο σε όλους μας, παστίτσιο με κιμά!!

pastitsio
1 ταψί φούρνου
45'-60'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
500 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1-2 κ.σ. μαργαρίνη

-Κιμάς
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες χυμός ντομάτας (συμπυκνωμένος)
Νερό (όσο χρειαστεί)
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα

-Μπεσαμέλ
4 κούπες γάλα (χλιαρό)
8 κ.σ. αλεύρι
8 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
2-3 κ.σ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
 Εκτέλεση 
Μακαρόνια: Σε μία κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βγάζουμε 1'-2' λιγότερο από ότι γράφουν οι οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.

Μπεσαμέλ:Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα (μπορείτε να βάλετε γάλα εβαπορέ και να το αραιώσετε με το νερό από τα μακαρόνια) και το ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το ανακατεύουμε για να ενωθεί με τη μπεσαμέλ μας.

Κιμάς: Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να τσιγαρίζεται. Τον σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί και αρχίσει πάλι να τσιγαρίζεται, ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο,την κανέλα και όσο νερό χρειαστεί για να σκεπάζει τον κιμά και λίγο παραπάνω. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35'-40' και όταν πιει το περισσότερο νερό του είναι έτοιμος.

Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο ταψί, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε. Τα πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και απλώνουμε πάνω του τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ρίχνουμε από πάνω τη γαλέτα με ένα μικρό σουρωτήρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 45'-60', ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει.

 Μικρά μυστικά 
Ο κιμάς μπορεί να είναι μισός μοσχάρι, μισός χοιρινό.
Για να μπορούμε να κόψουμε εύκολα σε μερίδες το παστίτσιο, το αφήνουμε για 10'-12'.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία