Μακαρόνια: Σε μία κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βγάζουμε 1'-2' λιγότερο από ότι γράφουν οι οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
Μπεσαμέλ:Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα (μπορείτε να βάλετε γάλα εβαπορέ και να το αραιώσετε με το νερό από τα μακαρόνια) και το ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το ανακατεύουμε για να ενωθεί με τη μπεσαμέλ μας.
Κιμάς: Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να τσιγαρίζεται. Τον σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί και αρχίσει πάλι να τσιγαρίζεται, ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο,την κανέλα και όσο νερό χρειαστεί για να σκεπάζει τον κιμά και λίγο παραπάνω. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35'-40' και όταν πιει το περισσότερο νερό του είναι έτοιμος.
Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο ταψί, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε. Τα πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και απλώνουμε πάνω του τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ρίχνουμε από πάνω τη γαλέτα με ένα μικρό σουρωτήρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 45'-60', ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει.
Μπεσαμέλ:Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα (μπορείτε να βάλετε γάλα εβαπορέ και να το αραιώσετε με το νερό από τα μακαρόνια) και το ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το ανακατεύουμε για να ενωθεί με τη μπεσαμέλ μας.
Κιμάς: Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να τσιγαρίζεται. Τον σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί και αρχίσει πάλι να τσιγαρίζεται, ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο,την κανέλα και όσο νερό χρειαστεί για να σκεπάζει τον κιμά και λίγο παραπάνω. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35'-40' και όταν πιει το περισσότερο νερό του είναι έτοιμος.
Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο ταψί, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε. Τα πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και απλώνουμε πάνω του τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ρίχνουμε από πάνω τη γαλέτα με ένα μικρό σουρωτήρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 45'-60', ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε Περισσότερα...