Σε ένα μπολ τρίβουμε τη νωπή μαγιά και προσθέτουμε το νερό, το λάδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει για 8'-10' και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κύμινο και το αλάτι και τα ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε το μπολ με μία πετσέτα ή ζελατίνη και την αφήνουμε να διπλαστιαστεί για περίπου 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τον ενσωματώνουμε στη ζύμη μας ζυμώνοντας. Τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες και ανοίγουμε σε στρογγυλές πιτούλες 15-20 εκ. Τις αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένες για άλλη μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς C και βάζουμε ένα ταψί να ζεσταθεί, τοποθετούμε τις πίτες στο καυτό ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο νερό. Τις ψήνουμε για 10'-15' μέχρι να ροδίσουν.
Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τον ενσωματώνουμε στη ζύμη μας ζυμώνοντας. Τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες και ανοίγουμε σε στρογγυλές πιτούλες 15-20 εκ. Τις αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένες για άλλη μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς C και βάζουμε ένα ταψί να ζεσταθεί, τοποθετούμε τις πίτες στο καυτό ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο νερό. Τις ψήνουμε για 10'-15' μέχρι να ροδίσουν.
Διαβάστε Περισσότερα...