Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα ζυμώνοντας παράλληλα (μπορεί να μη χρειαστεί όλο ή να χρειαστεί λίγο ακόμη). Όταν η ζύμη μας γίνει λεία και απαλή και δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 μπάλες και στη συνέχεια με έναν πλάστη ανοίγουμε καθεμιά σε μακρόστενα ορθογώνια. Μοιράζουμε τα τριμμένα τυριά σε κάθε πεϊνιρλί αφήνοντας 1-2 εκ. κενό γύρω-γύρω. Αλείφουμε με νερό το κενό που έχουμε αφήσει και γυρνάμε την πλαϊνή ζύμη προς στα μέσα. Διπλώνουμε τις γωνίες, τις βρέχουμε με λίγο νερό και τις γυρνάμε προς τα μέσα να κολλήσουν πάνω στην υπόλοιπη ζύμη. Τα αφήνουμε για 10'-15', να φουσκώσουν. Ραντίζουμε τη ζύμη με λίγο νερό και βάζουμε τα πεϊνιρλί σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ή καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20'-22' ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε τη ζύμη από το καθένα με βούτυρο.
Γευστικά Πεϊνιρλί
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 20:59
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 11095
Selenia
Γευστικά πεϊνιρλί, φτιάξτε τα με τα χεράκια σας και απολαύστε τα μόλις βγουν από το φούρνο!!
4-5 πεινιρλί
20'
180 βαθμούς C

• • • •
Υλικά |
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 κ.γ. αλάτι
1-2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 & 1/2 κούπας γάλα (χλιαρό)
2-3 κ.σ. βούτυρο
Γέμιση:
250 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
250 γρ. γκούντα (τριμμένο)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 κ.γ. αλάτι
1-2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 & 1/2 κούπας γάλα (χλιαρό)
2-3 κ.σ. βούτυρο
Γέμιση:
250 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
250 γρ. γκούντα (τριμμένο)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν θέλουμε προσθέτουμε και αλλαντικά (μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικα σε κομματάκια). Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και αβγό: ανοίγουμε το φούρνο στη μέση του ψησίματος (στα 10'-11') και σπάμε πάνω στο πεϊνιρλί το αβγό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για την υπόλοιπη ώρα (για άλλα 10'-11'), να ψηθεί καλά το ασπράδι του αβγού.
Διαβάστε Περισσότερα...