Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε στο μίξερ μαζί με το αλάτι. Ρίχνουμε την τσικουδιά, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό τμηματικά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη -μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο νερό.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15' και το ξαναζυμώνουμε για 2' μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Το αφήνουμε ξανά να ξεκουραστει για 15'-20'. Τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με άφθονο αλεύρι.
Την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα ανάλογα με την συνταγή μας.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15' και το ξαναζυμώνουμε για 2' μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Το αφήνουμε ξανά να ξεκουραστει για 15'-20'. Τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με άφθονο αλεύρι.
Την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα ανάλογα με την συνταγή μας.
Σχόλια
Το γνωρίζω ότι για αυτό το βάζουν, αλλά και πάλι αφήνει μια γεύση στο φύλλο που εμένα προσωπικά δε μου αρέσει.. Σε όποιον αρέσει εννοείται ότι το χρησιμοποιεί, για αυτό και το αναφέρω και στα υλικά.
Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση σου!
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.