Σάλτσα Παρμεζάνας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 09:42
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 20397
Selenia

Μια σάλτσα με παρμεζάνα που συνδιάζεται πολύ ωραία με κεφτεδάκια

sauseparmesan
 Υλικά 
2 κ.σ. βούτυρο
2-3 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 ποτήρι νερό (χλιαρό) ή ζωμό της προτίμησής μας
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει η κρέμα. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και τέλος την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κρεατικό που συνοδεύει.

 Μικρά μυστικά 
Μπορείτε να τη σερβίρεται μαζί με κεφτεδάκια, ταιριάζει υπέροχα.