Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν - όχι να διαλύονται. Κατόπιν όταν κρυώσουν λίγο, για να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες.
Βγάζουμε ένα πυρέξ ή άλλο σκεύος φούρνου και του ρίχνουμε λίγο λάδι. Τοποθετούμε μία στρώση πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις φέτες ζαμπόν (όση ποσότητα μας αρέσει), τριμμένο τυρί και λίγο λάδι. Στη δεύτερη στρώση κάνουμε την ίδια διαδικασία αλλά δε βάζουμε ζαμπόν, στην επόμενη επαναλαμβάνουμε την πρώτη διαδικασία και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια καλύπτουμε το τριμμένο τυρί της τελευταίας στρώσης με τις φέτες του τυριού και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς C για 40'-50' ανάλογα με το φούρνο μας.
Βγάζουμε ένα πυρέξ ή άλλο σκεύος φούρνου και του ρίχνουμε λίγο λάδι. Τοποθετούμε μία στρώση πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις φέτες ζαμπόν (όση ποσότητα μας αρέσει), τριμμένο τυρί και λίγο λάδι. Στη δεύτερη στρώση κάνουμε την ίδια διαδικασία αλλά δε βάζουμε ζαμπόν, στην επόμενη επαναλαμβάνουμε την πρώτη διαδικασία και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια καλύπτουμε το τριμμένο τυρί της τελευταίας στρώσης με τις φέτες του τυριού και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς C για 40'-50' ανάλογα με το φούρνο μας.
Διαβάστε Περισσότερα...