Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Καλτσόνε με τυριά και ζαμπόν

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Μία νόστιμη συνταγή για ζύμη καλτσόνε, με γέμιση τυριών και ζαμπόν!!

kaltsone-tyria-zampon
4 καλτσόνε
18'-20'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
Ζύμη:
4 κούπες αλεύρι (μισό για όλες τις χρήσεις & μισό σκληρό)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 με 1 κούπα νερό χλιαρό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Σουσάμι (προαιρετικά)

Γέμιση:
300 γρ. μοτσαρέλα σε κομματάκια ή τριμμένο
300 γρ. κασέρι σε κομματάκια ή τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε λωρίδες
1/2 κούπα χυμό ντομάτας ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για άλειμμα
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και το αλάτι σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο τους και ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι. Αρχίζουμε να ρίχνουμε στη λακκούβα λίγο-λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε παράλληλα (ρίχνουμε όσο νερό σηκώσει η ζύμη μας). Όταν η ζύμη είναι λεία και ελαστική την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει για 25'-30'. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε με έναν πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, στρογγυλά διαμέτρου γύρω στα 20 εκ. και πάχους 5 χιλ.έως 1 εκ.
Κατόπιν απλώνουμε στο μισό από κάθε καλτσόνε το χυμό ντομάτας ή τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε από πάνω αλατοπίπερο και ρίγανη. Τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πηρούνι και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Βάζουμε από πάνω το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα. Διπλώνουμε στη μέση και το πιέζουμε καλά στις άκρες με ένα πηρούνι για να κλείσει. Αν θέλουμε πιάνουμε τη ζύμη από την άκρη και τη στριφογυρίζουμε για να γίνει όπως στη φωτογραφία. Το αλείφουμε με λάδι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 15'-20' να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 18'-20' ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Όταν απλώνουμε τα υλικά μας αφήνουμε στις άκρες 1-2 εκ. κενό και πριν κλείσουμε το καλτσόνε το αλείφουμε γύρω γύρω στις άκρες με λίγο νερό. Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και χωριάτικο λουκάνικο σε κομματάκια (που το έχουμε ήδη ψήσει) ή σαλαμάκι. Στο αυθεντικό καλτσόνε χρησιμοποιούν τυρί ρικότα (δεν το έχω δοκιμάσει) και τη σάλτσα την απλώνουν στην εξωτερική μεριά του καλτσόνε.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία