Μπισκότα πορτοκάλι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 13
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 00:42
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 14600
Selenia

Μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι!

P8290158
50 τεμ. περίπου
15'
160 βαθμοί C
 Υλικά 
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. άχνη ζάχαρη
4-5 κ.σ. Χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκάλι (ακέρωτο)
Αλάτι στην μύτη του κουταλιού
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι. Κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη χυμό ή λίγο νερό. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 0,5-1 εκατοστό. Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με κουπ πατ.
Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15' ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να τυλίξουμε τη ζύμη σε ρολό με μία λαδόκολλα και να τη βάλουμε στο ψυγείο για 30'-40'. Στη συνέχεια βγάζουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστό περίπου.