Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει (έντονα) το αφήνουμε για άλλα 5'.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 15'. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί για να ενωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30'-35' ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ψηθεί βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, λίγο-λίγο με μια κουτάλα. Όταν απορροφήσει όλο το σιρόπι, κόβουμε σε μερίδες την καρυδόπιτα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 15'. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί για να ενωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30'-35' ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ψηθεί βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, λίγο-λίγο με μια κουτάλα. Όταν απορροφήσει όλο το σιρόπι, κόβουμε σε μερίδες την καρυδόπιτα.
Διαβάστε Περισσότερα...