Πώς φτιάχνουμε Τούρτα ή Κέικ σε σχήμα Καρδιάς

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες

Φτιάξτε μία τούρτα ή ένα κέικ σε σχήμα καρδιάς, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε ειδική φόρμα. Δείτε παρακάτω πώς γίνεται!!

Για μία τούρτα-κέικ καρδιά θα χρειαστούμε:

1 δόση μείγμα για κέικ ή παντεσπάνι 
250-300 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φόρμα κέικ 20-22 εκ.
Λαδόκολλα
1 μαχαίρι κοφτερό
Μεμβράνη
Κλωστή για το κόψιμο

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε μία συνταγή που μας αρέσει για κέικ ή παντεσπάνι (π.χ. Αφράτο Κέικ Βανίλιας, Παντεσπάνι άσπρο ή το παντεσπάνι από την Tούρτα Black Forest). Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου γύρω στα 20-22 εκ. (μπορούμε αν θέλουμε να μοιράσουμε τη δόση σε δύο ίδιες φόρμες και να έχουμε κατευθείαν 2 παντεσπάνια/κέικ, έτσι δε θα χρειαστεί να τα κόψουμε αργότερα). Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας και όταν ψηθεί και κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες*. Όταν περάσουν παίρνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε πάνω της τη φόρμα που φτιάξαμε το γλυκό μας. Σχεδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα το σχήμα της φόρμας και κόβουμε ένα κύκλο γύρω στο 0,5-1 εκ. μικρότερο. Το διπλώνουμε στη μέση και κόβουμε σε σχήμα καρδιάς. Βγάζουμε το παντεσπάνι/κέικ από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Βάζουμε πάνω του τη λαδόκολλα-καρδιά και προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι/κέικ στο σχήμα καρδιάς. Στη συνέχεια χαράζουμε περιμετρικά την καρδία μας και βάζουμε μία κλωστή γύρω γύρω. Φέρνουμε τις άκρες μπροστά και τις τραβάμε σιγά σιγά μέχρι να κοπεί στα δύο η καρδιά. Αλλιώς αν τα καταφέρνουμε κόβουμε το παντεσπάνι/κέικ στα δύο με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε το κάτω μέρος σε μία πιατέλα και το αλείφουμε με την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι προσεκτικά για να ταιριάζει με το κάτω. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και όταν περάσει διακοσμούμε την τούρτα/κέικ σύμφωνα με τα γούστα μας.

*(Δεν πρέπει να παραλείψουμε να βάλουμε την τούρτα μας στο ψυγείο γιατί είναι απαραίτητο βήμα για να μπορέσουμε να την κόψουμε χωρίς να διαλυθεί).

Για τη διακόσμηση της τούρτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Κουβερτούρα λιωμένη
Σαντιγί
Ζάχαρη άχνη
Ζαχαρόπαστα 
ή ότι άλλο επιθυμείτε


 

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω σχήμα αντί να φτιάξετε την καρδιά μόνοι σας με λαδόκολλα. Τυπώστε το και αφού το κόψετε τοποθετήστε το πάνω στο παντεσπάνι/κέικ κόψτε το και φτιάξτε την Τούρτα-Καρδιά. 

Καλή επιτυχία!!

 

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία