Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι,την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αυγό, το σπορέλαιο και το γάλα και τα χτυπάμε.Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, στα στερεά και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.Βουτυρώνουμε τις θήκες για μάφιν ή βάζουμε χάρτινες θηκούλες. Γεμίζουμε την κάθε θήκη μέχρι τη μέση με το μείγμα, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα σε κάθε θήκη και καλύπτουμε μέχρι τα 3/4 της θήκης με το μείγμα μας.Ψήνουμε στους 180 C για 20'-25' ή μέχρι να ψηθούν ανάλογα με τον φούρνο μας.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ ενώνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Αμέσως μόλις τα μάφιν βγουν από το φούρνο, βουτάμε το πάνω μέρος τους στο βούτυρο και κατόπιν στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ ενώνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Αμέσως μόλις τα μάφιν βγουν από το φούρνο, βουτάμε το πάνω μέρος τους στο βούτυρο και κατόπιν στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διαβάστε Περισσότερα...